בנדיקט. צילום: אייל עצמון

לאחרונה התחלפו הבעלים של סניף מסעדת "בנדיקט" ברחוב הסיבים פתח תקוה. לאור זאת, הזמינו אותנו לבוא ולהתרשם מהמקום המחודש שעבר שינויים דרסטיים.

קצת רקע למי שלא מכיר: מדובר במסעדה שמכינה ארוחות בוקר כל היום. אבל לא רק את ארוחות הבוקר הסטנדרטיות, אלא פרשנות חדשה של ארוחת בוקר ממטבחים שונים ברחבי העולם - נקניקות, גבינות מיוחדות, ארוחות בוקר בתוך לחם ומה לא. המחירים של מסעדת בנדיקט מעט יותר יקרים מארוחות בוקר רגילות בבתי קפה, אבל מדובר בחווייה.

הגענו שני מבקרים בסביבות השעה 11:15 ביום רביעי בבוקר, המקום היה באזור ה70% תפוסה והתיישבנו במקום נחמד ב'מרפסת' המקורה.

למנות ראשונות הזמנו את "מגדל בבל", שזה למעשה פירוש של בנדיקט למנת הסביח המפורסמת. מדובר בשכבות של פרוסות חציל מטוגן, עגבניה צלויה, ביצה קשה, עשבי תיבל ורוטב טחינה כשבין הכול יושבת לביבת תפו"א. בנוסף הזמנו כמנה ראשונה את מנת ה"קינג סלמון", שבה קיבלנו צלחת עם סלמון מעושן בכמות נדיבה, ביצה חצי קשה חצויה לשניים, טוביקו, עירית ובצל סגול לצד קרם גבינת פרש וטוסטונים.

צילום: אייל עצמון

המנה של מגדל בבל מרעננת בצורה נפלאה את הסביח המסורתי ומוסיפה לו טוויסט מתוחכם. היא מאוד משביעה וטעימה. במנת הקינג סלמון היו אלה הביצים החצי קשות שבשילוב עם הסלמון וקרם הפרש על הטוסטונים, היו למעדן.

בין לבין הגיעה המלצרית והביאה לנו 2 מימוזות על חשבון הבית - ליצ'י ואפרסק. הליצ'י היה מאוד עדין וטעים והאפרסק היה גם הוא טעים מאוד אם כי קצת תוקף וחזק מהליצ'י.

לעיקרית הזמנו ארוחת 'בוקר טבעונית' (בכל ארוחות הבוקר מגיעה גם סלסלת לחמניות שמתחדשת בלי הפסקה. אבל כבר לא היה לנו מקום לעוד לחמניות) שהיא למעשה חביתת חומוס ענקית שעליה אספרגוס ופטריות צלויים, עלים ירוקים, פלפלים, קרם פלפלים ופרוסות אבוקדו. לצד המנה הגיעו גם סלט קצוץ טחינה, עגבניות מרוסקות, ממרח חצילים ושתייה.

אנחנו הזמנו את מנת ה'אגז בנדיקט' עם רצועות בייקון טלה, רצועות בשר טלה מעושנות וצרובות על הפלנצ׳ה. המנה הגיעה עם 2 ביצים עלומות על לחם בריוש קלוי עם תוספת בייקון ורוטב הולנדייז, סלט קצוץ ושתייה.

המנות היו מאוד משביעות ומעולם לא אכלתי מנה מיוחדת כמו האגז בנדיקט. הביצים העלומות נקרעות ונשפכות על הלחם ורצועות בייקון הטלה מוסיפות מליחות קלה לכל העסק. המנה הטבעונית הייתה פשוט ענקית. ביחד לא הצלחנו לגמור אותה והיה בה מכל טוב וכאילו כל רכיב התחבר עם הרכיב האחר. חביתת החומוס עצמה הייתה קצת תפלה אבל בשילוב כל הטעמים שהגיעו מעליה זה הפך לארוחה טעימה של ממש. הפטריות היו מעולות וגדולות וכמות האבוקדו הייתה נדיבה.

לקינוח לקחנו את הקרפ הטבעוני, שמגיע ממולא בשוקולד עם רוטב אוכמניות לצידו וקערת פירות ואת המיני פנקייק קינדר שמגיע עם שוקולד קינדר מותך וכמה חטיפי קינדר מוכרים. חמים, מתוקים וטעימים היו הקינוחים, אבל כבר לא היה לנו מקום.

בנדיקט. צילום: אייל עצמון

שיחה קצרה עם מאור, הבעלים של הסניף, בחור נחמד ומסביר פנים, מגלה לנו את הסיבה לשיפור בהרגשה בכניסתנו למקום. המקום נפתח מחדש ב-17.7 כאשר עבר הרצה מחודשת עד השעה 4 במשך כחודש ולפני כחודשיים נפתח מחדש בהשקה חגיגית.

מאור מספר כי כרגע התוכניות הן לפתוח את המקום במשך 24 שעות בסוף השבוע ובהמשך אולי למשך כל השבוע, כפי שנהוג בסניפי בנדיקט אחרים ברחבי הארץ. "חשוב לי שתהיה אווירה מדהימה בערב. לפעמים בא לאנשים לאכול ארוחת בוקר דווקא בערב וזה זמן טוב. אנחנו משתדלים משתדלים לפנק לקוחות ואורחים ולהשרות אווירה חיובית ומפנקת וביתית", הוא מוסיף.

בנוגע לשאלה האם המקום הופך להיות כשר, מאור אומר חד משמעית שלא: "קיבלתי טלפונים מאנשים ששאלו אם אנחנו הולכים להיות כשרים. הם אמרו שזה המקום היחיד שאפשר לבוא ולהנות מארוחת בוקר גם בשבת".

עם גבעת שמואל הקרובה והאוכלוסיה הדתית שבה, השיקולים של לפתוח בשבת מענייני כשרות הם קריטיים עבור עסקים באזור: "מולנו למשל כל המתחם איפה שברגר קינג יהיה סגור בשבת. יש חשיבות לאלטרנטיבה אחרת. אין פה באזור מרכז בילוי אמיתי בשבת אבל עדיין מגיעים גם מרחוק מישובים מסביב".

מאור עצמו מגיע עם 14 שנה בענף המסעדנות והוא המנהל בפועל של המסעדה כאשר זהו העסק הראשון העצמאי שלו: "המוטו תמיד היה השירות. ליצור אווירת בילויים עם הופעות וישיבות ואירועים בקו אחיד עם הרשת, המנות, האיכות והשירות".

גילוי נאות: המבקרים היו מוזמנים של מסעדת "בנדיקט".

אז מה היה לנו:

מגדל בבל 28

קינג סלמון 45

בוקר טבעוני 67

אגז בנדיקט עם בייקון טלה 72

קרפ טבעוני 34

מיני פנקייק קינדר 32

אספרסו 9

שתייה קלה 12

סה"כ – 299 ₪