אנטיפסטי אנטיפסטי אנטיפסטי. כל מי שמכיר אותי יודע שאצלי בבית תמיד יש אנטיפסטי. למה? כי זה טוב לכריכים, לסלט פסטה, וסתם לנישנוש.

וזו גם דרך נהדרת לוודא שהירקות שקנינו לא ילכו לפח סתם ככה כי לא ידענו מה להכין מהם...

צילום: תום בעבור

מדי שבוע כשאני קונה ירקות, לפחות 2 מגשי אנטיפסטי נכנסים לתנור, עוברים למקרר כשהם מוכנים ואז יש ימבה זמן לשבת בנחת ולחשוב מה להכין. 

כי מה בסה"כ ביקשנו? שיהיה טעים, שיהיה קליל כי חם, שיהיה צבעוני ומשמח בעיניים ובחך.

רוצים רעיון? הנה מתכון לגלילות חצילים קלילות ופשוטות להכנה.

גלילות חצילים

מה צריך?

4 חצילים גדולים, פרוסים לאורכם

2 עגבניות בשלות

חופן צנוברים

חצי צרור בזיליקום

בצל סגול קטן

לימון

שמן זית

מלח פלפל

אופן ההכנה: את החצילים מסדרים על גבי נייר אפיה ומושחים בשמן זית מצידם העליון. מכניסים לתנור חם (חום גבוה) ואופים כחצי שעה או עד להשחמה.

בקערה נפרדת קוצצים דק - בצל סגול, עלים מחצי צרור בזיליקום, ועגבניות. מתבלים בקצת לימון ושמן זית, מלח ופלפל ומוסיפים חופן צנוברים.

כשהחצילים מוכנים, מוציאם ומצננים. מניחים כפית מהמילוי בקצה העגול של כל חציל ומתחילים לגלגל.

מסדרים את החצילים בצפיפות בתבנית פיירקס כשקו התפר למטה.
ניתן לאפות למשך 10 דקות עם קצת טחינה / יוגורט מעל או להגיש קר.

אם נשאר מילוי - מגישים בתור סלט!

תום מטבח משמח - ליווי בתהליכי שינוי לתזונה בריאהבישול צמחוני וטבעוני טעיםסדנאות בישול בריא. 052-5012132