פסטה חצילים, קישואים וגבינת עזים של ישראל אהרוני

מצרכים ל-4 מנות:

1 חבילה פסטה קצרה

1 חציל גדול

תרסיס שמן קנולה

1/2 כפית מלח דק

1/4 כפית פלפל שחור גרוס

3 כפות שמן זית

3 שיני שום

8 עלי מרווה

2 קישואים בינוניים

1 קופסה עגבניות שרי משומרות

1/2 כפית מלח דק

3 כפות מיץ לימון

1 כוס פטרוזיליה

1 גליל גבינת עיזים 5%

פסטה חצילים, קישואים וגבינת עזים של אהרוני. צילום: נמרוד גנישר

אופן ההכנה:

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה. חותכים את החציל והקישואים לקוביות בגודל 1.5 ס"מ. קוצצים גס את השום והפטרוזיליה.
  2. שמים את החצילים בתבנית, מתיזים מעט תרסיס שמן, ממליחים ומפלפלים וקולים כ-20 דקות עד להשחמה יפה.
  3. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן, שוטפים במים קרים ומסננים.
  4. מחממים סוטאז' (סיר רחב ונמוך) ומטגנים את השום, המרווה והקישואים עד להזהבה.
  5. מוסיפים את החצילים, עגבניות השרי הלחות, מלח ופלפל.
  6. מוסיפים את הפסטה ומיץ הלימון ומערבבים היטב. מערבבים פנימה את הפטרוזיליה.
  7. מפוררים מעל את גבינת העיזים ומגישים.

/

עגבניות שרי וגבינת פטה ברוטב פלפלים של שגב משה

מצרכים ל-4 מנות:

2 כוסות עגבניות שרי צבעוניות

2 פלפלים אדומים בינוניים

3 כפות מיץ לימון

1/2 כפית גרידת לימון

1/2 פלפל צ'ילי ירוק בינוני

1/2 כוס שקדים שלמים קלויים

1 קורט מלח גס

1/2 כוס פטרוזיליה

4 עלי מרווה

5 עלי אורגנו טרי

1 ליטר שמן קנולה

2 כוסות עלי רוקט

150 גרם גבינת פטה 5%

1/4 כוס שמן זית

1/2 כוס זיתים ירוקים

סלט עגבניות שרי וגבינת פטה ברוטב פלפלים של שגב. צילום: נמרוד גנישר

אופן ההכנה:

  1. חוצים את עגבניות השרי.
  2. שורפים את הפלפלים על אש גלויה ומכניסים לשקית אטומה למשך 15 דקות. מקלפים את הפלפלים וטוחנים בבלנדר עם מיץ וגרידת הלימון, הפלפל החריף ומעט מים למרקם של רוטב חלק וסמיך.
  3. מחממים את התנור ל-180 מעלות, מתיזים על השקדים את תרסיס השמן וקולים. בסיום מפזרים מעל את המלח הגס.
  4. מחממים את השמן לטיגון עמוק בסיר קטן, מטגנים את עלי הפטרוזיליה, המרווה והאורגאנו למשך כמה שניות עד שהם נהיים פריכים ומוציאים אל צלחת מרופדת בנייר סופג.
  5. מרכיבים את המנה: יוצקים את רוטב הפלפלים על צלחת הגשה גדולה ועמוקה. מפזרים מעל את עלי הרוקט ועגבניות השרי. מפוררים את הגבינה לחתיכות גסות ומערבבים עם שמן הזית. מפזרים את הגבינה המתובלת על העגבניות ומעל מפזרים את העלים המטוגנים. מפזרים את השקדים הקלויים והזיתים ומגישים.

/

מגש בורקס גבינות של רחלי קרוט

מצרכים ל-12 יחידות:

 1 חבילה בצק עלים קפוא

200 גרם גבינה בולגרית

 1 גביע או 250 גרם קוטג'

200 גרם גבינה צהובה 28%

1 ביצה בגודל L

1/4 כפית פלפל שחור טחון

1/2 כוס שומשום

תרסיס שמן קנולה

מגש בורקס גבינות, רחלי קרוט. צילום: נמרוד סונדרס

אופן ההכנה:

  1. מחממים את התנור ל-190 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשמנים בתרסיס שמן.
  2. מגוררים את הגבינה הצהובה בפומפייה, טורפים את הביצה.
  3. חותכים את בצק העלים לריבועים בגודל 10X10 ס"מ.
  4. מערבבים בקערה את הגבינות ומוסיפים את הביצה והפלפל השחור. מערבבים היטב.
  5. שמים כפית או שתיים מהמלית במרכז כל ריבוע בצק, וסוגרים לצורת משולש. מהדקים את השוליים עם מזלג.
  6. מניחים את הבורקסים בתבנית, מברישים בביצה ומפזרים את השומשום.
  7. אופים כ-20 דקות, או עד להזהבה.

הערות: אפשר להשתמש בכל סוג גבינה בולגרית או צהובה שאוהבים כמו פטה חמד קשקבל, מוצרלה, או פרמזן.

/

פיצה לזניה שילדים אוהבים של אושר אידלמן

מצרכים:

תבנית עגולה 28 ס"מ

1 חבילה או 500 גרם עלי לזניה

2 ליטר מים

1 בקבוק פאסטה עגבניות

 1/4 כוס שמן זית

1 גביע או 225 גרם שמנת חמוצה

1 מיכל או 250 מ"ל שמנת לבישול 15%

 150 גרם גבינת מוצרלה

2 כפות גבינת פרמזן

1 כפית מלח דק

צרור בזיליקום

פיצה-לזניה עם רוטב עגבניות של אושר אידלמן. צילום: נמרוד סונדרס

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות במצב טורבו.
  2. מרתיחים מים בסיר, מוסיפים מלח ומבשלים את דפי הלזניה 2-3 דקות.
  3. מסננים את דפי הלזניה ומשמנים מעט כדי שלא ידבקו.
  4. בתבנית עגולה (קוטר 28 ס"מ) יוצקים מעט פסאטה, שמן זית ושמנת מתוקה, ומסדרים מעל שכבת דפי לזניה.
  5. שמים מעט מכל שאר הרכיבים מעל: שמנת חמוצה, גבינות, פסאטה, שמנת מתוקה ובזיליקום ומתבלים במלח ובפלפל שחור. מניחים שכבת פסטה נוספת, וממשיכים כך עד לשכבה האחרונה. מפזרים מעל גבינת פרמזן ועלי בזיליקום.
  6. אופים בתנור כ-15 דקות ומגישים מיד.

/

עוגת גבינה פירורים מושלמת של קרין גורן

מצרכים:

תבנית עגולה קוטר 24 ס"מ

תחתית ופירורים

2 כוסות או 280 גרם קמח לבן

2 כפיות אבקת אפייה

1/3 כוס או 70 גרם סוכר לבן

1 שקית או 10 גרם סוכר וניל

 200גרם חמאה

4 חלמונים בגודל L

מלית גבינה:

2 מיכלים או 500 מ"ל שמנת מתוקה 38%

1 כוס או 200 גרם סוכר לבן

1 חבילה או 80 גרם אינסטנט פודינג בטעם וניל

1 גביע או 200 מ"ל שמנות חמוצות

500 גרם גבינה לבנה 5%

עוגת גבינה פירורים מושלמת של קרין גורן

אופן ההכנה:

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים קלות את תבנית האפייה. מרפדים בנייר אפייה תבנית אפייה נוספת.
  2. חותכים את החמאה לקוביות.
  3. מכינים את הבצק: במעבד מזון מעבדים את הקמח, אבקת האפייה, הסוכר, סוכר הווניל והחמאה לתערובת פירורית. מוסיפים את החלמונים ומעבדים בלחיצות קצרות (פולסים) רק עד לקבלת בצק פירורי.
  4. מהדקים בידיים 1/2 מהבצק בשכבה אחידה לתחתית התבנית. משטחים את ה-1/2 הנותר של הבצק בתבנית נפרדת, מרופדת בנייר אפייה.
  5. מכניסים את שתי התבניות לתנור ואופים כ-20 דקות, עד להזהבה. מצננים לגמרי.
  6. מכינים את מלית הגבינה: במיקסר עם וו בלון מקציפים שמנת מתוקה, סוכר, אינסטנט פודינג ושמנת חמוצה עד לקבלת קרם יציב. מנמיכים את מהירות המיקסר, מוסיפים את הגבינה ומקציפים עוד כמה שניות לאיחוד.
  7. משטחים את תערובת הגבינה בתבנית העוגה, מעל התחתית האפויה.
  8. מפוררים בידיים את יתרת הבצק האפוי, לקבלת פירורים. מפזרים בעדינות את הפירורים מעל מלית הגבינה. מעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות, להתייצבות.
  9. פורסים בסכין טבולה במים רותחים ומגישים.

/

קרם גבינה בכוסות עם פירות יער של רות אופק

מצרכים ל-4 מנות:

קרם

2 גביעי גבינת שמנת

1/4 כוס או 30 גרם אבקת סוכר

1/4 כוס או 60 מ"ל שמנת מתוקה 38%

1 כפית תמצית וניל

 60 גרם אוכמניות

קישוט:

1 קופסה פירות יער טריים או קפואים

1 חופן נענע

קרם גבינה בכוסות עם פירות יער של רות אופק. צילום: נמרוד סונדרס

אופן ההכנה:

  1. מעבדים במעבד המזון את הגבינה, אבקת הסוכר, השמנת המתוקה והווניל עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  2. מוסיפים את פירות היער וטוחנים עוד קצת (לא צריך לטחון למרקם חלק וזה בסדר שיהיו קצת גושי פירות יער).
  3. יוצקים לצנצנות ומעבירים לקירור. לפני ההגשה מקשטים בפירות היער ועלי הנענע.