בואו נודה על האמת, ממולאים ברוטב זאת לא מנה פוטוגנית, אבל טעימה מאוד. קישואים הם חומר גלם מאוד מגוון שבקיץ אני משתמשת בו המון. הוא לא כבד כמו השורשים החורפיים, אבל הוא עדיין מאפשר לנו בישולים עם אופי מעט כבד יותר ומתאים אותם בכך לקיץ. פשטידות, לביבות, נזידים, פסטה נאה, בתנור, וכמובן - ממולאים.

באחרונה אני אוכלת פחות מזונות פחממתיים ולכן בחרתי להחליף את המילוי המסורתי - אורז, בעדשים חומות מונבטות. אז נכון, ממולאים זה קצת יותר השקעה, אבל לגמרי שווה את זה.

קישואים ממולאים בעדשים חומות

מה צריך?

כשישה קישואים מתאימים למילוי מרוקנים מתוכן (שומרים את התוכן)
2 בצלים קצוצים דק
כוס עדשים חומות מונבטות
חופן שמיר קצוץ דק
1/3 כפית כורכום
1/3 כפית בהרט
1/4 כפית כמון
כפית מלח
שמן זית
כחצי ליטר רוטב עגבניות, עדיף ביתי

קישואים ממולאים בעדשים חומות. צילום: ענת לשם

איך מכינים?

מחממים במחבת גדולה או סיר את הרוטב.

במחבת אחרת מטגנים את הבצל עד שמתחיל להזהיב.

משאירים כמה חתיכות תוכן על מנת לסגור את פתח הקישואים, את השאר קוצצים ומוסיפים למחבת.

מערבבים ומבשלים כדקה נוספת.

מוסיפים את העדשים והתבלינים ומערבבים היטב.

מבשלים כמה דקות.

מוסיפים את השמיר, מעררבים ומורידים מהאש.

ממלאים את הקישואים בעדשים, סוגרים עם חתיכת קישוא ששמרנו, מניחים בתוך הרוטב (אם נשאר מילוי פשוט מוסיפים אותו לרוטב) ומבשלים כחצי שעה או עד שהקישואים מתרככים.

ענת לשם - נטורופתית, בישול צמחוני וטבעוני, בעלת קליניקת מעגל החיים - מרחב נעים ומאפשר לטיפולים ופעילויות בתחומי הגוף, הנפש, היצירה וכל מה שבינהם.