הורים לילדים בגן "חלב ודבש" השייך לרשת החינוך "שובו" נדהמו לגלות בשבוע שעבר כי חלק גדול מחצר המוסד החינוכי הממוקם ברחוב הנרייטה סולד בעיר "יסופח" למתחם, השייך לרשת "מעיין החינוך התורני" של ש"ס, שיעבור בתקופה הקרובה שיפוץ.

"לאחרונה נודע לנו כי שניים מהגנים במתחם יעברו שיפוץ, ובמסגרתו יילקח חלק גדול משטח החצר של גן שובו", כתבו נציגי ההורים לראש העירייה, איציק ברוורמן. "מדובר בשטח השייך לרשות המקומית, שבמשך שנים היה חלק מגן שובו. לא ברורה לנו ההחלטה לתת אותו לגן אחר".

ההורים הסבירו עוד בפנייתם לראש העירייה כי שטח חצר הגן הצמוד גדול בהרבה משטח החצר בגן שלהם, המכיל 29 ילדים. "לקיחת השטח תצמצם משמעותית את מרחב המשחק שלהם", כתבו עוד ההורים. "ילדינו לא שונים מילדי הגנים של מעיין החינוך התורני. אין לנו עניין, חלילה, לפגוע בילדים אחרים, אבל אנו מבקשים שוויון".

בנוסף, תהו ההורים, מדוע השיפוץ נעשה במהלך שנת הלימודים ולא בחופש הגדול. "השיפוץ עלול לפגוע מאוד בילדי הגן במהלך שהותם בחצר משום שהגנים צמודים אחד לשני", סיכמו.

מדוברות העירייה נמסר בתגובה: "משרד החינוך חייב את העירייה להגדיל את שטח חצרות שני הגנים שבבנייה על מנת לעמוד בתקן המינימלי, ולכן נדרש להפקיע חלק מהחצר המדוברת לטובת הבנייה. התוכנית הכוללת את ההפקעה קיבלה את כל האישורים הנדרשים. יודגש כי חצר הגן של 'שובו' גדולה מתקן משרד החינוך לחצרות, זאת על אף גריעת חלק קטן ממנה. בניית החומה בין הגנים נועדה להבטיח את שלום ילדי הגן במהלך הבנייה".